Viime tiistaina olin ensimmäistä kertaa englantilaisessa pubissa. Perheystävä Gary ja heidän lastenhoitaja (luulin au pairiksi) Sarah tuli käymään Aimeella hiustenleikkuussa. Olin ollut juuri hoitamassa hevosia, kun Gary tuli kysymään haluaisinko lähteä Glastonburyyn heidän kanssaan. Kysyin mitä he olivat menossa sinne tekemään ja vastaus oli, että Gary pelaa joka tiistai biljardia Glastonburyssä. Tottakai haluan lähteä ulos, katselemaan millaiselta näyttää pubit täällä päin!

Ajattelin aluksi, että jäisimme samaan pubiin, missä Gary pelaa biljardia, mutta saimmekin lähteä Sarahin kanssa minne halusimme. Kävelimme aluksi muutama minuutti katsellen kaikkia pubeja, kunnes päätimme mennä sisälle yhteen.

Ensivaikutelma oli mukava, kotoisa. Pubissa ei ollut kuin muutama ihminen, mutta se ei meitä haitannut yhtään; tilasimme tuopit olutta ja istuimme alas. Juttelimme siinä niitä näitä, mitä mieleen tuli, kunnes tajusin miksi oli outo olo. Pubissa ei ollut taustamusiikkia! Sitten Sarah huomasi, että jokaisen tauluin teema pubissa oli Harry Potter. Seinillä oli kuva Hedwigistä, lentävästä Ford Angliasta, tällipajusta jne.

Jatkoimme juttelua Harry Potterista, kunnes yhtäkkiä musiikki alkoi soimaan. Katsoimme Sarahin kanssa toisiamme hieman huvittuneina.

Kun olimme juoneet tuoppimme, jatkoimme matkaa seuraavaan pubiin. Tässä pubissa oli hieman enemmän ihmisiä ja näytti sellaiselta, missä vähän nuoremmatkin (ei pelkästään +50) ihmiset viihtyisivät. Tilasimme taas tuopit ja menimme istumaan sohville. Onneksi tajusin laittaa tuopin pöydälle ennen istuutumista, sillä muuten koko juoma olisi ollut paidallani. Sohva näytti isolta, mutta sen tyynyt oli täynnä ilmaa, joten tietenkin vajosin todella alas ja jouduimme istumaan todella epämiellyttävissä asennoissa, kuten polvet kiinni leuassa Nauru

Siinä vaiheessa, kun olimme saaneet kumottua tuopit kurkkuumme Gary soitti, että hänen peli on ohi, joten lähdimme sinne pubiin missä Gary oli. Matkaa oli varmaan minuutti, mutta se tuntui paljon pitemmältä, kun kävelimme sateessa.

Kun saavuimme vihdoin ja viimein pubiin, olimme melkein läpimärkiä. Pelasimme muutaman erän biljardia, kun joimme kolmannen tuopin Sarahin kanssa. Tulimme toimeen todella hyvin ja olimme samalla aaltopituudella. Yksi Garyn pelikaveri tuli juttelemaan meille ja väitti olevansa otoisink Sveitsistä (jossain vaiheessa Sveitsi vaihtui Norjaksi ja sitten Helsingiksi), nimeltään hän oli Pete. Gary kertoi minun olevan Suomesta ja Sarahin olevan Birminghamista. Yhtäkkiä Sarah kysyi, että tietääkö Pete, missä Suomi sijaitsee. Pete sanoi tietävänsä ja Sarah kertoi sitten, että Suomi sijaitsee heti Birminghamin vieressä. Muut sitten lähtivät mukaan samaan leikkiin ja sanoivat, että Suomesta pääsee Birminghamiin vain ylittämällä sillan ja sen semmoista Nauru

Kotiin pääsin siinä puoli yhden maissa ja seuraavana aamuna Thomas herätti minut puoli seitsemältä, kun Aimee oli lypsämässä. Hayley tuli pian perästä ja he katsoivat televisiota sillä aikaa, kun yritin levätä. Puoli kahdeksalta menimme alakertaan ja laitoin Hayleylle aamupalaa ja Thomas pelasi Wiillä.

Menin sitten makaamaan sohvalle, sillä oli jostain kumman syystä hieman väsy ja Hayley tuli makoilemaan viereeni. Siinä sitten katsoin Thomasin pelaamista ja Hayley hyppi välillä syliin ja välillä meni leikkimään leluillaan. Näin sitten aamu kului ja yhdeksältä Aimee tuli lypsämästä ja menin suihkuun.

Kun tulin alas valmistelemaan lapset, että lähtisimme leikkimään Sarahin hoidettavien kanssa, Aimee tuli kysymään olinko loikoillut sohvalla koko aamun? Lapset olivat kuulemma valittaneet, että olin vain makoillut sohvalla, enkä tehnyt heidän kanssaan mitään. Myönsin, että olin maannut sohvalla aamun ja Aimee sanoi, etten saisi tehdä niin. Sitten hän valitti, etten ollut siivonnut keittiötä ja tyhjännyt tiskikonetta.

Itseäni alkoi ärsyttää koko homma ja sanoin kuitenkin, että syy miksi en ollut tyhjännyt tiskikonetta oli, että siellä oli likaiset tiskit. Silmissä näkyi vain punaista ja kiristelin hampaitani, sillä Aimee sai minut tuntemaan niin huonoksi, vaikka en mielestäni tehnyt mitään väärin.

Totta, olin unohtanut siivota keittiön, mutta tämä oli ensimmäinen kerta neljään viikkoon! Tiesin, että minun oli tarkoitus siivota keittiö, mutta ei sitä aina voi kaikkia muistaa, varsinkaan jos heräät baari-illan jälkeen ja olet saanut nukkua vain viisi tuntia!

Sitä paitsi, mitä minun olisi pitänyt lapsien kanssa tehdä? Thomas pelasi tyytyväisenä Wiillä. Hayley välillä makoili vieressäni ja välillä leikki yksin omassa rauhassa melkein nenäni alla. Kumpikaan ei pyytänyt minua leikkiin/peliin mukaan, eivät pyytäneet saada mennä ulos leikkimään tai muuta sellaista... Huuto

Onneksi sain mennä purkamaan ärsytystä Sarahille. Sarah oli hyvä kuuntelija ja päivä oli aurinkoinen, niin en voinut olla suuttuneena kovinkaan kauan.

Päivä oli todella mukava muutenkin. Aurinko paistoi, lapsilla oli hauskaa ja sain viettää aikaa oman ikäisen kanssa. Kuuden aikaan illalla lähdimme sitten kotiin melkein kahdeksan tunnin leikkimisen jälkeen, joten lapset olivat hieman väsyneitä.

Tein sitten lapsille iltaruoan samalla, kun he olivat kylvyssä ja he saivat syödä. Aimee tuli lypsämästä seitsemän aikaan ja laittoi lapset nukkumaan.

 

Eilen Aimee ja lapset lähtivät Ibizalle ja heti tuntui todella oudolta. Oli liian hiljaista ja rauhallista. Onneksi olin sopinut Alanin kanssa, että menen auttamaan häntä lypsämään lehmät, joten minulla oli jotain tekemistä.

Oli mukavaa olla tekemässä työtä, johon olen saanut koulutuksen ja kolme tuntia meni todella nopeasti. Kun olin lypsänyt lehmät kävin katsomassa hevosia. Harjasin ne ja menin sisälle.

Siinä vaiheessa aloin miettimään, että pitäisiköhän minun laittaa iltaruoka meille molemmille, ja jos pitää niin mitä laittaisin...? Onneksi Alan tuli käymään sisällä, kun pohdin tätä ongelmaa. Hänellä oli vielä töitä, joten hän voi itse laittaa ruokaa, kun hänellä saattaa mennä myöhään.

Minun oli tarkoitus mennä tänään iltalypsylle, mutta kun Alanin pitää tehdä muita töitä siirsimme sen ensi tiistaille. Joten nyt, kun ei ole ollut lypsy töitä, olen hoitanut hevosia ja käynyt ratsastamassa. En viitsinyt ratsastaa kovinkaan kauaa, kun oli niin kuuma ja kärpäset kiusasivat Dominoa.

Toivottavasti huomenna olisi hieman viileämpi, että voisin ratsastaa hieman enemmän. Plus, nyt toivottavasti ei kestä 15 minuuttia saada Dominolle ratsastusvälineet päälle. Satulan osaan laittaa vanhasta tottumuksesta, mutta kuolaimet plus muut..... gröhöm.... piuhat ja narut, jotka laitetaan hevosen päähän, niissä tulee hieman ongelmia. Piti oppia erehdyksien kautta (itse asiassa, ensimmäinen kerta meni ihan nappiin, mutta otin ne pois, kun luulin, että ne oli väärin Nauru)

Noh, seuraavalla kerralla tiedän paremmin Nauru Cheers!