Tänään aamulla sain sellaisen idean, että haluaisin tehdä hieman pullaa. Niinpä katsoin sanakirjasta muutamien ainesosien nimet englanniksi ja lähdin kauppaan etsimään muutamia mausteita.

Kaupassa kauhean etsinnän jälkeen löysin maustehyllyn. Kaneli oli helppo löytää, mutta kardemumma osottautui hieman ongelmalliseksi. Näköjään kukaan ei käytä kardemummaa kovinkaan paljon täällä englannissa, ja jos he käyttävät, se on kokonaisena siemenenä.

Piti ringauttaa rakkaalle äiti-muorille , joka tekee maailman parhaat pullat, ja kysyä hieman apua tämän kardemumma asian kanssa.

Kun olin saanut rouhettua kardemumman loppu taikinan teko oli lapsenleikkiä. Olenhan saanut oppini äidiltäni

Tuoksu oli ihan mahtava enkä jaksanut odottaa pullien valmistumista. Lopulta pullat olivat valmiita ja sain maistaa mitä olin saanut valmistettua.

Täytyy kyllä myöntää, että pullat onnistuivat ihan mahtavasti. Tein vain muutaman pullan, jos englantilainen perheeni ei jostain kumman syystä pidäkkään suomalaisista pullista, niin minun ei tarvitse syödä itseäni ähkyyn ( vaikka mieli teki).

Kun Aimee näki pullat, ensimmäinen reaktio oli "oh wau!" Olin todella tyytyväinen itseeni. Hän piti pullien ulkonäöstä todella paljon ja makukin oli ilmeestä päätellen hyvä. Nyt pitää odottaa muuta perhettä kotiin, että saan nähdä heidänkin ilmeensä ja reaktionsa suomalaisiin pulliin.

Täällä perinteiset pullat on periaatteessa mini-kakkuja. Ne tehdään perinteisellä sokerikakkupohja reseptillä. Oli ihan mahtavaa kokkailla jotain suomalaista englantilaiselle perheelleni. Nyt kun saisin vielä tehdä hieman perinteisiä suomalaisia ruokia.

Eilen juttelimme Aimeen kanssa joulusta ja tajusin kuinka paljon erilaista joulunvietto perinteet täällä ovat.

Ensinäkin joululahjat avataan 25. päivän aamuna, eikä 24. päivänä. Toisekseen, he syövät kalkkunaa jouluna. Isapuoleni varmasti pitäisi siitä todella paljon, sillä hän on halunnut kokata kalkkunaa jo monena vuotena jouluksi. Täällä ei tehdä ollenkaan laatikoita, joten kaikista eniten tulen kaipaamaan maksalaatikkoa, joka on minun lempilaatikkoni.

Luulen, että joulu täällä tulee olemaan todella erilainen, kuin joulu Suomessa.

Halloween on lähestymässä ja perheen isoisoäiti toi viime viikolla meille kurpitsan.

Halloween iltana lapsukaiset lähtevät "karkki vai kepponen"-kierrokselle. Kuulemma aikuisetkin saavat pukeutua, ja odotan innolla Halloweenia, että saan pukeutua pelottavaan asuun ja mennä kummittelemaan pitkin kyliä. Gary on kutsunut minut hänen perheensä mukaan jo aikoja sitten, mutta saa nyt nähdä miten vietän halloweenin